LANDINI, исторически бранд на италианската група ARGO TRACTORS, на световния пазар на трактори от 133 години, се споразумя съвместно с търговския си партньор в Турция ANADOLU MOTOR да произвежда селскостопански трактори в Турция, които ще са предназначени за пазари извън Европейския Съюз. 
 
За целта на 8 септември 2017 ARGO  TRACTORS  подписа споразумение с ANADOLU MOTOR, една от компаниите в мултинационалната ANADOLU GROUP, развиваща дейност в 19 държави с 61 производствени предприятия и повече от 50 000 служителя. Споразумението е за създаване на съвместно предприятие за производство и продажби, като до няколко години ще се предлага пълна гама трактори с оптимални характеристики за турския пазар и за страни извън Европа.  
 
 
В производството се предвиждат инвестиции над 10 млн. евро и то ще започне през пролетта на 2018 г. по критериите на чистото производство, успешно внедрено в останалите заводи на ARGO TRACTORS в Италия, като целта е достигането на над 6 000 трактора годишен капацитет. 
Продуктовата гама първоначално ще включва трактори с мощност от 50 до 75 к.с., но до 24 месеца ще се увеличи с такива до 110 к.с. 
 
„Ние вярваме, че добре сме анализирали нуждите на турския пазар и развиваме в правилна посока нашето сътрудничество с ARGO TRACTORS. Затова ще започнем първо производството на трактори от известния и важен бранд LANDINI, което ще има голям принос и полза за нашата икономика и турските земеделски производители“, казва Бора Кочак, президент на автомобилното производство в групата ANADOLU
 
Валерио Морра, президент на ARGO TRACTORS, обяснява: “Това стратегическо партньорство е резултат на развитието на търговските връзки, които ARGO TRACTORS започна преди 4 години с ANADOLU GROUP, които са професионален партньор и индустриална компания измежду най-значимите и известни в икономиката на Турция.
 
LANDINI ще бъде още по-силен бранд в Турция благодарение на структурата на производство на модели, предназначени за пазарите извън ЕС, на които селскостопанската механизация се развива много бързо и има нужда от съвременни машини“.
 
В същото време AGRIARGO IBERICA, подразделението на ARGO TRACTORS, отговорно за маркетинга на брандовете LANDINI и McCORMICK в Испания, откри новата си сграда във Виламарсиел, Валядолид на 29 септември.
 
 
„Преместването на централата ни в Автономната област на Кастия и Леон, която е първа по значимост за продажбите на трактори от високия мощностен диапазон и втора по значимост в общите продажби в Испания, е в отговор на нуждата на АгриАрго Иберика да разполага с повече удобства за дейността си: учебни курсове, постоянна изложбена площ за трактори, организиране на събития и демонстрации на техниката на собствените ни земеделски терени, които са в съседство“, пояснява Антонио Естеве, изпълнителен директор на АгриАрго Иберика.
 
 
С обща площ 6 хектара и 2500 кв.м. сгради новият център има достатъчно място за различни дейности: учебна зала за теоретични обучения, работилница за техническо обучение, обща администрация, рецепция и търговски офиси, шоурум, складови зони, външна площадка и терен за полеви тестове. Разположението в съседство с магистрала А-62, изход 142, позволява на АгриАрго Иберика да бъде по-близо до 80% от търговската мрежа в региона. 
 
“Благодарение на новата централа и организация испанският клон на ARGO TRACTORS ще разшири досегашните си дейности с нови услуги, нови инвестиции в оборудване и инструменти, обучение и засилване на търговската мрежа като същевременно гарантира същата последователност и приемственост в професионалните и човешки връзки, които подкрепят дългосрочната ни визия за инвестиции“, коментира Симеоне Морра, корпоративен бизнес директор на ARGO TRACTORS
 
 
С разбиране за предизвикателството от промяната и новите възможности, предлагани от испанския пазар, AgriArgo Iberica прегръща този нов проект с голям ентусиазъм и отдаденост с цел да работи за обещаващо бъдеще чрез засилване на имиджа и присъствието си на пазара в Испания.
 
Argo Tractors
Argo Tractors с централа във Фабрико (Reggio Emilia, Италия), произвежда трактори с търговските марки Landini, McCormick и Valpadana и принадлежи на индустриалната група Argo. Argo Tractors е утроил производствения си обем за последните 15 години и има значим ръст с конкретни измерения: оборот 500 млн €, 1650 служителя в 5 завода, 8 търговски подразделения в различни части по света, 130 вносителя извън Италия и 2500 дилъра. Тази статистика позволява на Landini, McCormick и Valpadana да постигат успехи на италианския пазар на трактори и да станат един от най-значимите международни играчи, което потвърждава успешната стратегия на групата Argo. www.argotractors.com
 
Anadolu Motor
Anadolu Motor e с дейност в автомобилното производство на групата Anadolu и е най-мощната компания в Турция, произвеждаща и търгуваща с двигатели. Anadolu Motor започва да произвежда своя бранд ANTOR в годините, когато Турция среща съвременните технологии в земеделието и продължава и до сега. Компанията изнася двигатели за почти 50 страни, произвежда двигатели, окопаващи машини, косачки, моторни помки и генератори с дизелов двигател. Anadolu Motor е турският дистрибутор на HONDA двигатели и генератори, LOMBARDINI двигатели и LANDINI трактори. Компанията има 200 дилъра и 400 партньри за договорни услуги в 81 града в Турция. www.anadolumotor.com
 
Anadolu Group
Anadolu Group е основана от фамилиите Yazici и Özilhan през 1950 г. и предава своя опит на бъдещето с дейност в 19 държави, износ в над 80 държави, 61 производствени предприятия в Турция и чужбина и с над 50 000 служителя. Групата има оборот от 25,6 милиарда турски лири през 2016. Anadolu Group се развива стабилно благодарение на партньорствата си с водещи световни брандове и кооперирането с международни компаниии.
 
Бизнесът й се концентрира в секторите производство на безалкохолни напитки и бира, автомобили и търговия на дребно със световноизвестни престижни марки, като дейностите се разширяват с инвестиции в селското стопанство, строителството, енергийния и здравния сектори. Anadolu Group развива и социални дейности, като подкрепя образователни инициативи за здраве и спорт посредством Фондация Anadolu, Anadolu Здравен Център и Anadolu Efes Спортен клуб. 
 
Изключителен представител на тракторите на Argo Tractors в България е ОПТИКОМ ООД. Повече информация може да получите чрез национален номер 0700 20 205, о[email protected] или на сайта www.opticom-bg.com