Движението на рискови стоки ще се наблюдава денонощно от НАП след като вече има нов специализиран пункт за фискален контрол на рискови стоки на пристанище Бургас. Прекият ефект от дейността на новия пункт се очаква още в края на годината да надхвърли 5 млн. лв., съобщават от приходната агенция.

 

Целта на новата зона на контрол ще бъде 24-часово наблюдение и проверка на контейнерния трафик през най-голямото Черноморско пристанище от и за страните членки на ЕС, като същевременно ще се наблюдават и останалите рискови стоки, с които се оперира в порта. Екипи на звеното за контрол на рискови стоки ще извършват документен и визуален контрол на всяка контейнерна пратка.

 

Сигурността на проверяваните стоки ще се гарантира чрез специална пломба с инициалите на приходното ведомство с индивидуален, тройно защитен номер. Служителите на звеното ще изискват всеки получател да декларира точно място на получаване на стоката с цел осъществяване на ефективен и непосредствен контрол върху декларираните и реално доставени количества

 

Целта на този тип фискален контрол е чрез преки и превантивни действия да се минимизират данъчните рискове при търговия с рискови стоки, най-вече аграрни продукти.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!