За първи път от учредяването на годишната стипендия „Иван Генчев Танев“ Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) връчи не един, а два приза, съобщиха от асоциацията.

Декември идва с последните плащания за годината

Изборът на комисията по отличието отреди Христо Козаров от град Сливен и Венелина Иванова от град Елена, които след завършване на бакалавърските си степени в Аграрен университет – Пловдив продължават с магистратура в избрани от тях специалности.

Това се случи при откриване на поредицата от зимни уебинари „Земеделие от ново поколение“, организирани от НАЗ. В приветственото си слово към гостите и участниците на събитието председателят на УС на НАЗ Костадин Костадинов съобщи имената на студентите, спечелили конкурса за 2021 г., информираха от асоциацията.

Христо Козаров и Венелина Иванова се включиха онлайн в уебинара и благодариха на НАЗ за присъдената им стипендия. Според тях, стипендията е ценна и добра подкрепа за последващото им обучение, защото са решили да се развиват и работят в земеделския сектор.

Отличието е учредено с Решение на Управителния съвет на НАЗ в памет на Иван Генчев Танев, председателстващ Тракийския съюз на зърнопроизводителите. НАЗ връчва стипендията за шеста поредна година.