В далечната 1920 г. младоженците Атанас и Злата получават най-ценния сватбен подарък – кошер. Век по-късно техният правнук Митко се жени за чаровната американка Джен и колелото се завърта. Този път подаръкът е цял пчелин в село Соколица – пчелин, който преобръща живота на младите на 180 градуса.

Дамите в селското стопанство: Джен Кацев

И двамата имат обещаващи кариери в Силициевата долина. Ароматът на розите в Карловско обаче надделява над портокаловите дръвчета в Калифорния. Следвайки сърцата си, Джен и Митко напускат работата си в Америка и се местят в България, за да стартират Българската компания за мед и да продължат наследството на семейството!

В родословното дърво на семейство Кацеви могат да се преброят над 15 пчелари. Сред тях е и Митко, въпреки че на 12 години развива тежка алергия към ужилване. Любовта към пчелите обаче се оказва по-силна от страха и така вече 4 поколения.  

Днес Джен и Митко експериментират с предприемаческия си дух и маркетингови стратегии, а баба Златка и дядо Димитър помагат с опит и знания. Повече за мисията им да споделят България със света и света с България чрез меда гледайте във ВИДЕОТО.