Кметове на ДПС от Област Кърджали организираха пресконференция, на която обвиниха Служебното правителство, че "прави услуга на ГЕРБ" чрез "етно-политически уволнения" в службите на Министерството на земеделието и храните.

 

„Това временно правителство услужливо прави тази етнополитическа чистка, за да може следващото правителство да не се занимава с подобни действия. С тях явно правителството указва подкрепа на определена политическа партия”, убедени са кметовете.

От името на кметовете градоначалникът на Кърджали  Хасан Азис уточни, че става дума за уволнението на 9 служители на службите на Министерството на земеделието и горите в региона в рамките на седмица – 5 от тях от Областната земеделска служба и двама от общинските земеделски служби в Момчилград и Джебел. Освен това бил сменен и директора на Областната земеделска служба Гюрсел Емин, който бил в болнични, а в принудителен отпуск бил пуснат и шефът на Дирекцията по горите Фикри Рамадан.

 

В специална декларация кметовете на общини в Кърджалийска област алармират за проблема президента на България, премиера, министъра на земеделието и горите, посланиците на страните членки на ЕС и наблюдателите от ПАСЕ и ОССЕ.

 

[news]

„Особено притеснителен е фактът, че всички новоназначени лица като правило са представители на определена политическа сила. Питаме къде остана ангажиментът Ви, че Служебният кабинет ще е надпартиен, безпристрастен и ще осигури провеждането на честни избори?! Не е работа на Служебното правителство да провежда етнополитическа чистка Настояваме незабавно да спрете тези репресии! Смятаме, че това е Ваш дълг като Президент на всички български граждани, като обединител”, се казва в декларацията.

 

 

„Ние очакваме президентът, който е назначил това правителство да спре етно-политическите уволнения. Това ще гарантира провеждането на едни по-спокойни, честни и равноправни избори. Ако няма реакция от страна на президента, ще считаме, че има намеса в полза на друга политическа сила преди изборите за Народно събрание. Ако трябва ще си търсим правата и чрез съда”, каза кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!