Био доматите ще имат специален ден на 8 август, сряда, на традиционния Фермерски фестивал пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) в София. 
 
 
„Ще имаме истински, вкусни, български домати. Сега е техният сезон. На демонстрацията в 12 часа ще опитате гаспачо - студена доматена супа, и пресен доматен сок. Това е денят на био ферма „Бесика“, съобщиха организаторите, като обещаха посетителите да си припомнят вкуса на доматите от детството.
 
Ферма „Бесика“ е основана през 2012 г. Идеята на Георги Маджаров, инженер по електроника, да се захване с фермерство, дошла след изкачване на върхове в Алпите, когато се влюбва в планинските селца там. „Бесика“ отглежда също чушки, салати, рукола, репички, зелен боб и други сезонни зеленчуци, босилек и други подправки.
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30  до 18:30 часа пред Министерството на земеделието.
 
 
На него се предлагат разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.
 
Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена" в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение  „За Земята“, и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на МЗХГ или по Закона за храните. Много от тях работят в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.