Земеделските стопани, кандидатствали по схемата за Специално плащане за памук в Кампания 2016, трябва да предоставят в съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“ сключен договор за изкупуване на произведената от тях продукция в срок до 1 декември 2016 г. Изискването е записано в разпоредбите на чл. 17, ал. 2 на Наредба 3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.
[news]
 
Кандидатите по Схемата за млади земеделски стопани (МЗС), които заявяват за първи път участие или кандидати, при които има промяна в обстоятелствата, е необходимо също до 1 декември 2016 г. да предоставят в съответната областна дирекция на Фонда документи за придобити професионални умения и познания.
 
Съгласно изискването на чл. 15, ал. 1 на Наредба 3 младите стопани представят документи за завършено средно и/или висше образование в областта на селското стопанство или ветеринарната медицина, и/или документи за икономическо образование със земеделска насоченост. Придобити професионални умения и познания се доказват и с удостоверение за завършен курс от минимум 150 часа или свидетелство за получена степен на професионална квалификация в областта на селското стопанство.