На съвместна пресконференция на ръководствата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) бяха обявени резултатите от проверката в ДФЗ след освобождаването от поста изпълнителен директор на ДФЗ на Мирослав Николов.

 

Министърът на земеделието Димитър Греков обяви, че с негова заповед от 15 юли (след избирането на новия изпълнителен директор на ДФЗ) е разпоредил да бъде направена проверка на фактическото състояние на Фонда. „В рамките на 3 дни беше направена обстойна проверка като бяха разгледани близо 3 593 документа, открити в кабинетите на изпълнителния директор и заместничката му.

 

При проверката беше установено, че има 42 анулирани документи без електронен архив, 55 документа с описание, но без електронен архив, 975 заверени номера, но без описание и електронен архив“, обяви Греков. По думите му докладът от извършената проверка е с обем от 180 страници и съдържа пълно описание на всички нарушения, открити от експертите на ДФЗ.

 

На днешното си заседание Управителният съвет на ДФЗ е взел решение докладът да бъде предоставен на Прокуратурата за установяване на степента на аспекта на нарушенията.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!