Геро Грьонер е от онова поколение, което не иска да се занимава със селско стопанство, но разполага с истински фермери до себе си. В неговия случай - с неговите родители Урсула и Михаел. Уповавайки се на техния труд и на своите познания в директния маркетинг, днес семейната ферма на Грьонер снабдява 500 супермаркета в радиус от 200 км от местоположението на тяхната ферма, съобщава Agrarheute.
На гости на втората ферма за магарета в Румъния
Фермата Grönerhof се намира на 480 м надморска височина. Семейството използва млякото от своите 80 крави за производството на сирене. Месото от 120 бика за угояване се продава в магазина и в собствения ресторант на фермата.
Колим около 50 бика годишно, повечето от които през есента и зимата, казва Геро Грьонер. Той е обучен майстор-млекар и ръководи производството на сирене в Grönerhof.
За разлика от родителите си Геро Грьонер не се занимава много със селското стопанство.
И двамата ми родители са майстори фермери. Те започнаха да произвеждат сирене отдавна. Искаха да опитат да изградят кръгова икономика във фермата, споделя младият мъж.
Семейството построява първата си мандра за фермерско сирене през 1999 г. След това през 2007 г. надгражда производството.
След построяването на първата мандра за фермерско сирене през 1999 г. последваха по-нататъшни стъпки в растеж и през 2007 г. изграждането на нашата собствена мандра Сбъднах една малка мечта, като построих мандрата за меко сирене. Сградата е проектирана като производствена линия. Това прави процеса на производство на сирене много по-лесен, казва 33-годишният Геро.
На година семейството преработва около 1,8 млн. литра мляко в сирене. Почти една четвърт идва от наета мандра.
Всяка седмица се използват около 30 000 литра мляко за преработка на нарязано сирене. Имаме нужда от още 10 000 до 15 000 литра на седмица за производство на меко сирене, обяснява Геро.
Освен че снабдява стотици супермаркети фермата на Грьонер редовно посреща туристи. Някои от тях идват на групи с автобуси. Те се запознават с производството на сирене и месо и опитват продуктите на фермата в ресторанта. Това е добър начин да рекламират бизнеса си, макар стопанството да е отдалечено.
Вижте още:
Иван - фермерът, който практикува нощна паша и има лаещ дрон за овчар
Да предпочетеш земята: Успехът е в традиционните семейни рецепти
Дамите в селското стопанство: Ивелина Александрова

0 КОМЕНТАРА