Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) организира заключителен семинар с демонстрация на тема "Основни резултати по проект NEFERTITI и демонстрация на добри практики за растителна защита и торене при отглеждането на ябълки“. Събитието ще се проведе във вторник, 27 септември, от 10:00 часа в Кюстендил.

Предстоящи приеми, или как се движи изпълнението на ПРСР?

Събитието е отворено за всички желаещи - земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

Целта на семинара е представяне на основните резултати по проект NEFERTITI, в това число относно разработения Комплект за обучение за организиране на демонстрационни събития в земеделските стопанства (FarmDemo Training Kit). Създадената по проекта мрежа от демонстрационни и пилотни ферми имат за цел подобряване на обмена на знания и ефективно внедряване на иновации в земеделието. 

Друга цел на събитието е запознаване на земеделските стопани и съветници с добри практики за растителна защита и торене при отглеждането на ябълки, като основни теми на дейността на двата хъба на мрежи 07 и 09 по проекта в България.

Покана и програма за събитието, както и кратка информация за стопанството домакин на демонстрационната част може да намерите тук.

Проектът NEFERTITI е уникална мрежа, одобрена за финансиране по програма „Хоризонт 2020“, която включва 32 партньори. Координатор е Институтът по земеделски технологии (Association de Coordination Technique Agricole (ACTA) - Франция.

Събитието ще се излъчва и онлайн, но не необходима предварителна регистрация на следния линк: https://forms.gle/2cbWG1uP17E6XYzJA.

Линк за достъп: https://us06web.zoom.us/j/84529373429

ID за семинара:  845 2937 3429.


Допълнителна информация може да намерите на www.nefertiti-h2020.eu