Проектът на новата програма за развитие на селските райони 2014-2020 по същността си е приета и няма да търпи повече изменения, заяви министър Десислава Танева по време на втория ден от Третата Национална среща на земеделските производители. Тя уточни, че в момента тече процедура на съгласуване на програмата с Министерството на финансите и най-късно до сряда ще бъде изпратена като официално одобрен документ от Министерски съвет.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

"Нашите очаквания за стартиране на програмата е края на месец март",  допълни още Министър Танева и разясни, че след като бъде приета от МС, Министерството очаква и неофициално потвърждение на програмата от Брюксел. Това ще даде зелена светлина да бъде отворена и най-атрактивната за земеделците мярка 4.1 за инвестиции в материални активи в края на март, като веднага след нея се очаква старта и на другата важна мярка за млади фермери. През следващата седмица ще бъде качена и проекто наредбата по мярка 4.1 за обществено обсъждане.

 

Министър Танева подчерта, че прозорецът по прием на проектите ще бъде достатъчно голям за тяхната подготовка и подаване.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!