До дни ще стане ясно дали бременната крава, която изкара две седмици в Босилеградско, ще бъда умъртвена. 
 
 
Кравата е под забрана и е поставена под наблюдение в помещение на собственика Иван Харалампиев в кюстендилското село Копиловци, съобщи БНР. 
 
Днес специалисти от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Кюстендил са взели кръвни проби от добичето, които са изпратени в столицата. От тях зависи дали кравата ще бъде умъртвена, каза директорът на дирекцията д-р Велка Войнова.
Тя обясни, че в случая от страна на фермера има нарушения на европейското законодателство при транспортиране и контрол при движението на живи животни. 
 
Кръвните проби, които са взети от животното са за  заразен нодуларен дерматит, син език, ку-треска, злокачествена катарална треска, туберкулоза и др. 
„Ще очакваме в следващите дни някакво решение на нещата. Не казвам дали може да оживее или не може. Искам първо да видя резултати", добави д-р Войнова.
Кравата на Иван Харалампиев избяга през границата със Сърбия и изкара две седмици в нелегалност. Проблемът е, че след като е върната, тя е влязла в България от страна извън Европейския съюз.