Земеделските стопани могат да проверят дали заявените от тях земи попадат изцяло или частично в допустимия за подпомагане слой „Площи в добро земеделско състояние” за 2013 г., припомнят от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Справката се извършва от връзката „Система за индивидуална справка по Директни плащания”.

 

[news]

 

При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието и храните чрез областната дирекция „Земеделие”, където са подали документите си. Областните и общинските служби по земеделие ще помагат на стопаните при проверяването на данните и подаването на възражения. Образци на жалбите ще се генерират автоматично от Системата за справки на ДФЗ.

 

Те трябва да бъдат подадени до 6 януари 2014 г. и да съдържат идентификаторите на блоковете земеделски стопанства, които кандидатите искат да включат в жалбата си. Министерството на земеделието и храните (МЗХ) ще разглежда само възражения, подадени по този ред.

 

След разглеждането на възраженията ДФЗ ще коригира плащанията по схемите и мерките за подпомагане на базата на актуализирания от МЗХ, финален за кампанията слой. Той ще бъде готов до 25 февруари 2014 г.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!