Публикувана обява в социалната мрежа със заявено изключително атрактивно заплащане провокира вълна от реакции. Румънският фермер Александру Флорин Флореа от град Пиелещи търси комбайнер за предстоящата жътва и е готов да му плаща по 500 леи на ден. За един месец ежедневна работа сумата набъбва до 15 000 леи, което се равнява на 3000 евро, пише Agrointel.

Борислав Петков: Бих искал следващият министър да е чел „Гераците“

Флореа търси оператор на комбайн за прибиране на реколтата от ечемик, пшеница, рапица и слънчоглед.

Работим на комбайн Claas Lexion 570 с климатик, след годишен основен ремонт, хедер 7,5 метра широк. Търся човек с опит с комбайна, с поне категория B, който не употребява алкохолни напитки по време на работа и има желание да се премести в окръзите Долж, Олт, Вълча и Мехединци, споделя фермерът.

Предложението за работа все още е валидно, тъй като Флореа не търси само един комбайнер.

„Намерих човек, но ми трябват двама-трима души. Аз съм дребен фермер, но също така предоставям услуги, така че имам нужда от сезонни комбайнери. Имаме 150 хектара с пшеница, рапица, слънчоглед, но за тях се грижим семейно аз и баща ми. Имаме нужда от хора с опит за сервизната дейност, защото има машини, на които не можеш да наемеш начинаещ. Имаме общо четири комбайна, единият от които е по-малък, но всички са купени с много усилия, не бяха никак евтини”, обясни Александру Флореа.

Тъй като заплащането не е никак малко, в момента за позицията има много кандидати, но малцина отговарят на изискванията на Флореа. За работен ден той предлага настаняване, храна и минимум 500 леи. Ако комбайнът работи над зададената минимална скорост, неговият служител може да спечели още повече пари.



ВИЖТЕ ОЩЕ:

Млади механизатори едновременно учат и работят в големи фирми

Движи ли се извънгабаритна техника без светлини по пътищата?

Италия търси 100 000 селскостопански работници