Земеделските стопани вече могат да проверят дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2015. Справките се извършват на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие” в раздел „Система за индивидуална справка по Директни плащания”, съобщават от Фонда. 
 
При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието и храните. Образци на жалбите се генерират автоматично от Системата за индивидуални справки на Фонд „Земеделие”. Попълнените документи ще се приемат до 25 януари 2016 г. включително в областните дирекции „Земеделие”. Възраженията задължително трябва да съдържат идентификаторите на парцелите, които не са включени в допустимия слой за подпомагане.
 
При затруднение в проверките на данните или при подаването на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
 
След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2015. На базата на тази актуализирана информация ДФ „Земеделие” – РА ще извърши окончателните оторизации по схемите и мерките на площ.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!