До 15 февруари 2015 година е удължен срокът за сключване на споразумения за ползване на земеделската земя на правно основание. Това съобщи на въпрос на Фермер.БГ зам. министърът на земеделието и храните Васил Грудев на пресконференция в МЗХ.

Най-важното условия за Кампания 2015 е правното основание за ползване на земята, посочи министър Десислава Танева. Всички областни дирекциии Земеделие работят, за да предприемат действия по регистриране на всички правни основания, така че да не бъдат ощетени земеделски производители в Кампанията за 2015 година и всеки от земеделците, който има валидно правно основание, ще получи съответното подпомагане, посочи министър Танева.

Според изчисления на МЗХ, че ако миналата година се беше приложило правното основание, земеделските производители, които имат правното основание, щяха да получат близо 100 млн. лева повече субсдидии по СЕПП за кампания 2014. Тези средства сега се разпределят за площи, за които няма правно основание – тоест т.нар бели петна, за които земеделските стопани не плащат ренти.
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!