Това, което следва е финализиране на приема по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” в рамките на следващите 15 дни. Това съобщи изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев днес, по време на официална церемония по връчване на първите договори.

Финансират 654 биопроекта по млад фермер

„Изготвихме екшън план, който да ни позволи да наваксаме натрупаното закъснение по определени мерки. Неслучайно решихме с министър Танева на първо място да сложим приоритет при разглеждането и подписването на договорите с младите фермери, за да покажем тяхното значение за нас.


Надявам се в рамките на следващите 15 дни да мога да представя резултатите от дейността по подмярка 4.2, а именно сключване на договори с бенефициентите“, каза Грудев.


Той добави, че констатираното забавяне по разглеждането и сключването на договорите от страна на ДФЗ е немалко.


„Искам да ви уверя, че структурата, която сме създали за работа и приоритизиране на работата по проектите от ПРСР, както и по всички други схеми и мерки, които се прилагат от ДФЗ, ще бъде насочена единствено и само към нашите бенефициенти, с цел да преодолеем натрупаното закъснение“, категоричен е Грудев.