Кредит до 1 млн. лв могат да получат бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) чрез Схемата за рефинансиране със средства на ДФ „Земеделие” на търговските банки. Лимитът за рефинансиране на един кредит е увеличен през тази година, съобщи зам. изпълнителният директор на ДФЗ Татяна Ангелова по време на кръгла маса в Добрич.
[news]

През тази година се направиха изменения и допълнения в схемата, съгласно които в обхвата е добавена Мярка 41 „Прилагане на стратегии за местно развитие” и е увеличен лимитът за рефинансиране на един кредит до 1 млн. лева, с изключение на мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, по която няма лимит. 
 
 
Схемата за рефинансиране със средства на ДФ „Земеделие” на търговските банки за кредитиране на проекти по ПРСР се прилага за трета поредна година.
 
От началото на 2014 г. до момента са предоставени 51 кредита на обща стойност над 14,580 млн. лв. Чрез тях ще се реализират инвестиции на обща стойност близо 34 млн. лв. Отпуснати са и над 15,600 млн. лева, с които са рефинансирани 49 банкови кредита, включително и одобрени през 2013 г., посочи Ангелова.
 
По условията на схемата за рефинансиране участват 22 търговски банки и тя ще се прилага до 30 април 2015 година, поясни зам. изпълнителният дитектор на ДФЗ. Ангелова допълни, че размерът на лихвения процент, който фондът дава, е до 7% и е фиксиран за целия 60-месечен период на кредита. 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!