За втора поредна година агробизнесът у нас ще си даде среща в Добруджа на второто издание на Дните на полето.

ГласувайтеОчаквате ли трудности при кандидатстването по Кампания 2023 за директни плащания?

От 25 до 27 юли край Добрич ще се съберат земеделски стопани, учени, фирми, учебни заведения. Организатор и домакин на мащабния земеделски форум е Добруджанският съюз на зърнопроизводителите. 

На полето в реална работна обстановка ще бъдат представени технологии, хибриди, листни торове, препарати, машини.

Вече има заявки десетки за участие, има и нови фирми, които искат да се включат в платформата. Организаторите са заложили освен на полезна и актуална информация по най-наболелите въпроси в агросектора, и на повече занимания, игри, музика, вечерни партита, изненади, подчерта Радостина Жекова, председател на браншовата организация в Добричко и допълни: 

„Това, което със сигурност ще направим и продължим, е да запазим интереса на децата към брашното, зърното и хляба. На това държим изключително много. Те са бъдещето и силата ни, на тях трябва да предадем любовта към земята. Със сигурност земеделският форум ще бъде отново средище на емоции и забавления“. 

Промяна ще има във формата – тридевният празник ще започва всеки ден от 14 часа и ще продължава до 22 часа. Променена е и локацията – второто издание ще се проведе в полетата на фирма „ЕЛ-СИ“ ООД на край Добрич. 

„Затова създадохме този празник – за да може всеки земеделец да вземе семейството си, да се забавлява и да се чувства добре. Идеята е след жътвата на пшеница да споделим мнения и опит, да се срещнем с колеги, да се повеселим“, допълни Радостина Жекова.