Днес трябва да започне изплащането на обезщетенията за загиналите от наводненията животни, заяви министър Мирослав Найденов.

 

Готови сме с помощите за животните и можем да ги платим още преди животните да са в екарисажа, коментира Мирослав Найденов. По повод ситуацията в Свиленград, земеделския министър посочи, че и там пострадалите хора са обезпечени с топли храни и напитки, одеала и всичко друго от първа необходимост. „Същевременно започнахме огледи на разрушената дига и буквално до дни ще започне нейното възстановяване, защото само след две седмици, когато започне топенето на този сняг, ние трябва да сме готови”, обясни Найденов. По повод информациите, че в село Бисер се е появило напрежение заради раздаването на даренията, министърът информира, че е взето решение контролен съвет от местни жители да разпределя помощите.

 

Днес се очаква също социалното министерство да изплати по 325 лева на пострадалите, с които те да покрият най-спешните си нужди, а органите на МВР издават спешно документи за самоличност, тъй като голяма част от хората са ги изгубили при наводненията.