Днес, 14 декември, отбелязваме денят на ветеринарния специалист. Фермер.БГ честити професионалния празник на ветеринарните лекари и им пожелава да бъдат истински всеотдайни в своята работа, тъй като тя е от съществено значение за развитието на българското животновъдство.

 

Няма тестове за АЧС! Държавата посочи кой да ги достави

 

Професията на ветеринарните лекари трябва да е не работа, а призвание. Гледайки предизвикателствата пред сектора, да си ветеринар значи не просто да практикуваш, а да си отдаден на това, което правиш. Пожелаваме все повече отдадени хора, които да служат на родните животновъди и да им помагат за преодолеят трудностите. 

 

Защо 14 декември?

 

Тази дата не е избрана случайно. Преди 119 години на този ден за първи път е приет закон, регламентиращ ветеринарната дейност и санитарен контрол в България. До сега на този ден празнуват всички завършили ветеринарна медицина, независимо в коя от разнородните сфери на дейност в последствие са пряко ангажирани-практикуващи лекари, ветеринарни инспектори, администратори, научни работници, преподаватели, консултанти, търговци на ветеринарни продукти и т.н.

 

Всяка година изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) Дамян Илиев и министъра на земеделието, храните и горите изпращат поздравителен адрес до ветеринарните лекари. Очакваме това да се случи и тази година.


 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!