Служител в Областната дирекция „Земеделие“ – Кюстендил е регистриран като носител на коронавируса COVID-19, потвърдиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) пред Агри.БГ.

Десислава Танева: България иска по-голям бюджет по мярка COVID-19

Офисът на дирекцията е затворен. Предприети са всички противоепидемични мерки, извършена е цялостна дезинфекция на помещенията в дирекцията в Кюстендил.

"Още вчера са взети всички мерки за дезинфекция, служителите са в 14 дневна карантина. Осигурена е нормалната работа на фонд "Земеделие". Кюстендил е една от най-малките дирекции на Държавен фонд „Земеделие“

Всички бенефициенти оттам са насочени към Благоевград, Перник и София област.

Могат да отидат там, където им е най-удобно и да подадт своите документи. Пред офиса в Кюстендил са сложени табели с телефоните на близките дирекции, с които бенефициентите могат да е свържат за записване на час и да посетят. Работата е обезпечена, плащанията не са прекъснати", увериха от ДФЗ.

Обслужването онлайн също ще продължи. Това заяви Виктор Янев, областен управител на Кюстендил и председаел на Областния щаб за борба с коронавируса пред радио „Фокус“ – Кюстендил. Той уточни, че съгласно епидемиологичните мерки, офисът е поставен под карантина, а проби за COVID-19 са взети на всички служители.

Предприетите мерки са със срок до 22 май.

По информация на Агри.БГ регистрираният с COVID-19 служител няма симптоми на заболяването и в добро здравословно състояние.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

БАБХ: Спешни проверки за пръскане с химикали, които убиват пчелите

Богата реколта от череши в Кюстендилско, но кой ще ги бере?

Реколта 2020: Противоепидемични мерки за селскостопанските работници