Досега системите за директно впръскване почти не успяха да се наложат при защитата на културите. Дългите тръби причиняваха забавяне на внасянето на агента. Сега обаче DirectInject от немския производител на земеделски машини Amazone позволява гъвкаво смесване на течни и гранулирани торове по време на работа на полето. Новата система вече убеди международното жури на FARM MACHINE 2022 и с това си спечели първа награда. Трактор.БГ бе част от журито.

John Deere 9600i е машина на 2022 в категорията фуражокомбайн

По-бърза работа, по-малко разходи

Корд Лейман, дългогодишен оператор и експерт по селскостопански машини, както и член на журито коментира:

„Най-накрая системата за директно впръскване дойде във форма, която има смисъл в ежедневната работа на фермера“, категоричен е той.

Вкарването на тора е прецизно, което пък в крайна сметка позволява на фермерите да свършат работата си с по-малко минавания по полето, което им спестява време, гориво и най-вече разходи.

Прилагане на тора

За Лейман най-важният момент се крие в прилагането на агента:

„Чувстваме обществения натиск да използваме по-малко торове в цяла Европа и тази система ще ни помогне да направим точно това, както и да спестим пари в процеса.“

DirectInject се състои от допълнителен резервоар от 50 л със съответната смесителна технология, който е интегриран в отделението за съхранение на полевата пръскачка UX 01 Super от дясната страна на машината. Резервоарът поема неразредени пестициди.

 

Очаквайте победителите и в останалите категории на FARM MACHINE 2022 да станат ясни до 23 март.