Държавата трябва не само на думи, а реално да показва, че работи за развитието на отделните сектори, които е обявила за приоритетни, посочи Димитър Зоров, председател на Националния говедовъден съюз, по време на пресконференция на аграрни организации, която се проведе днес в София. Трябва да има мерки, които да доведат до увеличаване на добавената стойност в сектора и приноса му към бюджета.



Зоров е категоричен, че „не може чиновници, които дори не са ходили до полето и до фермите, да коват стратегия за сектора“. Зоров призна, че при различните браншови организации има и различия, но общото им желание ете да бъдат изяснявани чрез дебати.



Другите държави си свършиха работата много по-рано – включително и по Втори стълб. Например Италия вече е отворила авансово Програмата си за селските райони, приети са първите проекти, чакат разглеждане и одобрение на Програмата от ЕК и през септември – октомври ще одобрят проектите и ще започнат да си работят. А ние все още сме до никъде, посочи Димитър Зоров.



ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

Димитър Зоров
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!