Днес президентът Георги Първанов представи проекта АБВ. Освен десетимата членове на инициативния комитет, прелюбопитен е фактът, че присъства и бившият шеф на ДФЗ Димитър Тадаръков.


„Алтернативата не е в пътя назад. Не сме се събрали тук, за да се вайкаме за грешките, а да правим нещата по-добре занапред“, заяви Първанов, който през последните месеци не спираше да агитира за точно обратното – да се извадят "икономическите досиета" на прехода и да се види кога олигарсите станаха такива.

Фермер.БГ
припомня, че Димитър Тадаръков нашумя преди години, като кредитен милионер. Името му се споменава в "Бялата книга за банковия банкрут на България", като свързан с източването на 11 държавни оръжейни завода. Преди време със здравия гръб на ДПС бе избран за член на УС на единствената държавна банка у нас - Насърчителна банка. Той е сред собствениците на "Булгарлизинг". В Бялата книга за банковия банкрут на България се твърди, че Тадаръков е намалил чрез незаконни методи акционерното участие на държавата в "Булгарлизинг" от 82% на 30.9%. Тадаръков откупува на вторичния пазар задълженията на редица държавни предприятия към Дойчебанк и "Сосиете Женерал". Придобил правата на кредитор обаче, той предявява искове към същите тези предприятия в стопроцентов размер, внася искове за несъстоятелност или за размяна на дълг срещу собственост, сключва цесионни договори за техните задължения, пише още в книгата.


На парламентарни избори през 2001 г. Тадаръков фигурираше в листите на ДПС. Две години по-рано по време на местните избори той оглави националния предизборен център на Съюз на земеделските съюзи, в който влизаха осем земеделски формации. Години след това яхна и ДФЗ.


По информация на Фермер.БГ лицето Димитър Тадатъков е  разработван от няколко западни тайни служби, за което самият той е отлично осведомен. Много хора спрягат името му с доносничество за ДС.

 

След като президентът Първанов официално призна, че е бил агент на ДС с прозвището агент Гоце, то учредителите на проекта АБВ явно не са случайно подбрани. Остава въпросът каква нова алтернатива за утрешния ден ни се предлага?

 

 

Новата ортофото карта за нивите ще се прави от близък до ДПС бизнесмен Новата ортофото карта за нивите ще се прави от близък до ДПС бизнесмен
01.09.2010
Сред партниращите му там личи името на бившия шеф на фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков

 

 © 2010 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!