Гражданското общество не е готово да има заместник министър излъчен от браншовите организации. Това каза в отговор на Фермер.БГ земеделският министър Димитър Греков в Арбанаси, който е на среща с Националната асоциация за семената.

Министърът съобщи още, че има над 10 кандидатури, излъчени от браншовите организации, но никой не подкрепя кандидатурата на другия. „Аз съм убеден, че всички тези представители заслужават да заемат поста, но те трябва да получат подкрепа от всички. За да подкрепим един браншовик за поста заместник министър, трябва да има обединение на отделните браншови организации, посочи министър Греков.

На въпрос ще има ли все пак заместник министър от браншовия сектор, министърът коментира: „ще има обединителна личност, която да представлява и браншовиците, и бизнеса, и образованието, и науката. Аз самият също се ангажирах и ще работя с браншовите организации“, посочи проф. Греков.


По информация на министъра вече има няколко оттеглени кандидатури за поста на заместник министър, една от които е тази на калоферския кмет Румен Стоянов.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!