„Не е важно кой ще е министър, важното е да има приемственост, кой е сега, кой ще е в бъдеще, важното е тя да съществува, защото земеделието не се интересува от министри, интересува се от грижите, които всеки един от нас трябва да полага, за да може това земеделие да върви напред.“ Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Помолен да направи равносметка за изминалат една година начело на МЗХ, Греков коментира: „Разбирате, че за 1 година е трудно да се говори за наследство. Не бих казал, че сме разрешили някои големи капиталови проблеми в земеделието, но сме направили немалко, за да могат да почувстват земеделските производители, че работим за тях“.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:




Земеделският министър коментира още: „Имаме и много грешки, но това което се е направило, също не е малко и ако наследниците след мен започнат да работят крачка по крачка, това би допринеслпо България да излезе от тази икономическа стагнация.“

''Аз съм убеден – бъдещето на България е земеделието. То ще допринася все повече за БВП, за повече заетост на хората, които работят в него и за по-високи добиви, ще спомогне за облагородяването на селата, за да се почувстват хората така както са в големите градове'', каза още министър имитър Греков.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!