Имаме основание на да се надяваме, че цената на пшеницата от новата реколта няма да бъде по-ниска от миналогодишната. Надяваме се и на по-високи цени. Това коментира пред журналисти министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, предаде Фермер.БГ. Министърът даде официалния старт на жътвена кампания 2014 край Долна Оряховица.



ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 




Очакваме много добра реколта въпреки загубите от падналите дъждове и градушки, коментира министърът. Очакваме около 4,5 – 5 млн. тона да достигнат количествата пшеница и около 700 – 800 хил тона ечемик, посочи министър Греков.  

Най-много пропаднали площи със земеделска продукция в следствие на градушките и обилните валежи има в Плевенския, Старозагорския, част от Ямболския региони и част от Казанлък.

Земеделският министър призова стопаните с пропаднали площи да се обръщат към Областните земеделски служби, за да могат своевременно да се направят протоколи и да им бъдат изплатени средствата. Около 32 000 декара пшеница и ечемик са пострадали сериозно заради дъждовете през последните седмици.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!