Изплащането на сумите по мярка Агроекологични плащания от ПРСР 2007-2013 започна. Това съобщи на пресконференция в МЗХ зам.-директорът на ДФЗ Николай Дачев, предаде репортер на Фермер.БГ.

До снощи са били преведени над 44 млн. лв основно за животни и пчели, поясни Дачев. Той каза още, че е изготвен график за плащанията по Агроекология и ежедневно се превеждат суми.

В последния работен ден на тази седмица – 14 декември, събота, ще бъдат обработени заявленията по подмярката за сеитбооборот. Това е най-голямата сума за получаване от производителите.

До 30 декември, включително , всеки ден ще се разплащат средства по всички мерки на ПРСР, за да може всички суми, за които съмнение, че може да бъдат изгубени, ще стигнат до българските земеделски производители.

Средствата по  Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 ще отидат там, където им е мястото, каза зам.-министър Явор Гечев. За да бъде наваксано забавянето по ПРСР през последните месеци, сега в МЗХ и ДФЗ се работи по 7 дни седмично.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!