Крайният срок за представяне на сертификат или писмено доказателство за произведени биологични продукти от бенефициери, поели едногодишен ангажимент, или такива, които са удължили ангажимента си с една година и са заявили нови площи, е 31 декември 2021 г., съобщиха от ДФЗ за Агри.БГ.

От 8 ноември се подават заявленията за Ковид мярката

Кандидати, които са поели двугодишни ангажименти, следва да предоставят сертификат или писмено доказателство за произведени биологични продукти най-късно до 31 декември 2022 г.

Няма промяна в изискванията за сертификатите, регламентирани в чл. 33, ал. 5 от Наредба 4 от 28.02.2015 г. за прилагане на мярка 11, а именно:

•    да удостоверява произведената биологична продукция от земеделската култура и/или пчелните семейства и/или животните, формиращи размера на подпомагане, в годината на издаването им;

•    да се предоставят за всеки от подпомаганите парцели, за които е поет ангажимент, като номерата на парцелите следва да съответстват на номерата им от ИСАК за годината, в която е издаден съответния сертификат или писмено доказателство;

Пример: Ако сертификатът е издаден през 2021 г., номерата на парцелите следва да са от заявлението за подпомагане за Кампания 2021.

•    да удостоверяват състоянието на парцелите.

От ДФЗ допълват, че отново ще изпратят писма с цел напомняне на всички кандидати, които следва да предоставят сертификат или писменото доказателство до 31 декември 2021 г. Там ще бъдат описани всички реквизити, които следва да се съдържат в сертификатите или писмените доказателства.