Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ – РА в Силистра ще бъде домакин на инициативата „Дни на отворени врати“ на 10 октомври (сряда) 2018 г. 
 
 
Временният офис за граждани ще работи за посетители от 10:00 ч. до 14:00 ч. При завишен интерес от страна на земеделските стопани, ще бъде отворен до 17:30 ч. В приемната кандидатите по различните схеми, мерки и програми, които институцията администрира, ще могат да правят справки и предложения за подобряване работата на областната дирекция. Тя се намира на бул. „Симеон Велики” №23, ет. 3 и 4, съобщиха от пресофиса на фонда. 
 
За всички основни програми, които фонд „Земеделие” прилага, са определени експерти, които ще отговарят на въпросите на земеделските стопани. Ако казусите им са от по-сложен характер, който налага комплексни проверки, те ще получат отговорите писмено - до 10 работни дни от внасяне на запитванията.
 
През тази година ДФ „Земеделие“ – РА организира „Дни на отворени врати“ във всички свои областни дирекции. Инициативата е в съответствие с подхода за публичност и прозрачност в работата на институцията, която е част от приоритетите в програмата на изпълнителния директор Живко Живков. Отворените врати се организират в изпълнение на стратегическите цели на ДФЗ за подобряване обслужването на граждани и повишаване доверието във фонда, както и превенция на корупцията и противодействие на измамите.