Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция преведе близо 480 000 лева за вече реализирани четири проекта на Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР) 2007-2013 година. Целта на инициативите, заложени в местните стратегии за развитие, е подобряването на качеството на живот в рибарските региони на страната.
 
МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ приключи проект за създаване и оборудване на туристическо селище. Стойността на изплатената субсидия е над 102 000 лева.
 
Близо 58 000 лева са изплатени и на община Девин за инициативата на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат” за изграждане на беседки и парапет на дървен мост над река Триградска в местността „Шутия мост”. Тази местна група изпълни и проект за подобряването на стандарта на живот на хората от региона, чрез който бяха закупени нови машини за преоборудване на пъстървово стопанство. Подобряването на производствените процеси получи субсидия на етап окончателно плащане от 218 768 лева.
 
Съхраняването на традициите е акцент за МИРГ „Главиница-Тутракан-Сливо поле” в проекта им „Тихият Дунав - традиции и модерен туризъм”, по който Разплащателната агенция преведе окончателно плащане от почти 98 000 лева.