В Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) е визуализиран и достъпен окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2019, съобщиха от Фонда.

Кампания 2020: Нека кандидатстването започне сега!

В публичната част на Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ вече всеки стопанин може да се запознае с обхвата на специализираният слой.

ДФЗ: Чрез личните си профили в системата регистрираните земеделски стопани, които са подали възражения в периода от 2 декември до 13 декември 2019 г. срещу проекта на слой „Площи, допустими за подпомагане”, през следващата седмица ще могат да се информират в детайли - за всеки парцел, за резултатите от тяхното разглеждане

На база данните от окончателния слой „Площи, допустими за подпомагане“ след извършване на задължителните кръстосани проверки на подадените през 2019 г. заявления за подпомагане, предстои да се извърши окончателна оторизация по схемите и мерките на площ за миналогодишната кампания.

При необходимост Разплащателната агенция ще извърши корекции в направените до момента плащания по схемите и мерките за подпомагане на площ, допълниха от ДФЗ.

Допълнителни субсидии ще бъдат изплатени на земеделските стопани, на които първоначално е изплатена по-малка сума, а на стопаните, при които се установи, че е изплатена по-голяма сума ще се предприемат стъпки за нейното възстановяване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Близо 635 млн. лева по СЕПП полетяха към сметките на фермерите

Днес е последната възможност за възражения по Кампания 2019

Фермери, можете да подавате възражения по допустимия слой за Кампания 2019