Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) започва от днес, 30 юни, прием на документи за плащане по Националната програма по пчеларство (НПП) . В срок до 31 август 2014 г. пчеларите, изпълнили инвестициите си по мерка Б - „Борба срещу вароатозата”, мярка В - „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед” и мярка Г - „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз” от Пчеларската програма за тригодишния период 2014-2016, ще могат да подават заявления за плащане.

 

Образци на заявленията и описание на важните моменти при кандидатстването за плащане по програмата са публикувани на официалния сайт на ДФ „Земеделие” – www.dfz.bg в раздел „Селскостопански пазарни механизми”/ Месо и пчеларство/ Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 / Прием 2014-ВАЖНО”. Документите ще се приемат в областните дирекции на ДФЗ в цялата страна.

 

ДФЗ ще изплаща финансовата помощ до 45 дни от получаването на заявленията. Важно условие е кандидатите да изпълняват инвестициите си, съгласно сключените договори с ДФЗ. При необходимост от промяна, пчеларите трябва да подадат молба за анекс до 31 юли 2014 г. Крайният срок за всички плащания по НПП е 15 октомври 2014 г.

 

От ДФЗ уточняват, че пчеларите, вписани като резерви по мярка Г и са подписали договори по НПП 2014-2016 под условие, могат да следят електронната страница на ДФ „Земеделие”. В раздел „Селскостопански пазарни механизми”/ Месо и пчеларство/ Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 / Прием 2014-ВАЖНО” ще бъде публикувана и обновявана информация за кандидатите, за които има осигурен финансов ресурс.

 

Този ресурс се осигурява, ако други пчелари се откажат от инвестициите си. Тогава средствата се връщат обратно в бюджета на НПП 2014-2016 и се преразпределят към кандидатите, които са подписали договори под условие.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!