До дни се очаква преразглеждане на документите на всички фирми, които са кандидатствали пред ДФЗ за изпълнител на обществена поръчка с предмет на дейност „Избор на консултант за извършване на оценка на прилагането и ефективността на схема „Училищен плод”, след като КЗК констатира нарушение и декласира първият избран -  „Грант Торнтон" ООД

Преди дни Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на ДФЗ /вече бивш/ Светослав Симеонов за класиране на участниците.След извършен анализ на представените доказателства, комисията установи, че класираният на първо място участник не отговаря на минимално заложените изисквания на възложителя.

Част от предмета на поръчката е изготвянето на социологическо проучване за ефективността на схемата „Училищен плод”. Това включва анкетирането на деца от над 100 учебни заведения в 28-те областни градове в страната. Изпълнителят трябва да изготви и анализи и доклади с констатации и препоръки за прилагането на схемата и през следващи периоди.

Новото ръководство на ДФЗ реши, че няма да обжалва решението на КЗК.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Съмнителни схеми около програма "Училищен плод" проверява КЗК