За 22 януари от 14:30 ч. е насрочено първото заседание на парламентарната Комисия по земеделие и храни. В предварителния дневен ред акцент в предстоящото заседание е поставен върху изслушването на информация от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) относно изпълнението на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) през 2013 г. и усвояването на финансовия ресурс по мерките от програмата.

 

Ще бъде коментирано какви са били критериите за рентиране на проектите по 321 и 322 мярка от отварянето на последния прозорец (прием) и как ще се процедира с разгледаните и одобрените проекти, за които не достигат финансови средства. В дневния ред на заседанието на Комисията е записано още, че бъде изслушано становището на ДФЗ за отварянето на мерките през 2014 г. и относно графика за разплащане с общинските мерки – 321 и 322 през 2014 г.

 

В рамките на заседанието на основание чл. 26 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание е предвидено и отправяне на актуални въпроси към министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!