Осем бенефициенти, които ще изпълняват проекти по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., получиха близо 5 млн. лева. Със субсидията един от тях планира купуването на трактор, плуг, сеносъбирачка и друга специализирана земеделска техника и създаването на трайни насаждения от десертно грозде и сливи. Друг проект е за реконструкция и разширяване на свинеферма, както и за купуването на специализирано оборудване за нея. Одобрено е и инвестиционно предложение за създаването на 120 дка лавандулово насаждение и закупуване на земеделска техника за обработка на лавандула и фасул.

 

Друг земеделски производител ще се оборудва с нови машини за подобряване на производствения процес и ще изгради съоръжения за съхранение на вода и за защита от диви животни. Има проект проект и за изграждането на покриваща система върху насаждения от череши и сливи и закупуване на специализирана земеделска техника. Друг бенефициент на програмата ще модернизира фермата си за биволи.

 

По мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места" ще бъдат финансирани 15 проекта на обща стойност 15 572 674 лева. Със субсидиите ще бъдат ремонтирани и реконструирани 7 църкви в общините Вълчи дол, Каварна, Ветово и Самуил. Останалите средства ще бъдат разпределени между 8 проекта - четири за подобряване на уличната инфраструктура в общините Кула, Ковачевци, Любимец и Макареш (с. Раковица), три от проектите - в общините Трявна, Белене и Елхово - предвиждат подобряване на средата за живот, последният одобрен проект включва реконструкция на архитектурното, художественото и парковото оформление на Ихтиман.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!