Подпомагане от 2 млн. лева отпуска Държавен фонд „Земеделие” за борба с доматения миниращ молец през 2015 г. Средствата са по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Националната програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец, съобщават от Министерството на земеделието и храните. 
 
От 4 май до 30 септември 2015 г. се открива процедура за предварителен прием на заявления, с които се декларира намерение за кандидатстване по схемата. Решението е взето на последното заседание на Управителния съвет на ДФЗ. Документите ще се приемат в областните дирекции на Фонд „Земеделие”. Със средствата ще се компенсират част от разходите на зеленчукопроизводителите за продукти за растителна защита срещу доматения миниращ молец. Размерът на подпомагане за един земеделски стопанин ще бъде определен допълнително след получаване на разписката с идентификационен номер на помощта от Европейската комисия. 
 
Допустими за подпомагане са малки или средни предприятия и земеделски стопани, които не са в затруднено положение и нямат изискуеми задължения към Фонд „Земеделие” или към държавния бюджет. Допълнителна информация може да бъде получена от сайта www.dfz.bg, раздел „Държавни помощи”, секция „Държавни помощи за нотифициране”.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!