Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) актуализира текущите приеми по схемите за Кредитиране, Държавни помощи и Селскостопански пазарни механизми. 
 
От понеделник, 20 март, започва прием на заявления по Схемата за държавна помощ за компенсиране на разходите на земеделски стопани за закупуване на средства за растителна защита за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae). Срокът на прилагане на мярката е до 12 май.
 
Държавни помощи:
 
 
В понеделник се отваря и приема по Схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция. Срокът за прилагане на схемата е до изчерпване на ресурса, но не по-късно от 31 август.
 
Селскостопански пазарни механизми:
 
На 27 март ще бъде отворен и приемът по Националната пчеларска програма и в частност на мярка Е „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти“. Бенефициентите по мярката могат да подават документи до 7 април.
 
От ДФЗ припомнят, че кредитната схема за инвестиции в селското стопанство се прилага целогодишно.
 
Кредитиране: