Производството на необходимия брой ваксини за поголовна ваксинация срещу болестта Син език е гарантирано. Това каза в интервю за Фермер.БГ министърът на земеделието и храните Десислава Танева. 
 
„Има комуникация между България като страна в лицето на МЗХ и производителите на ваксина, които са двама – испански и френски. От френския производител днес (четвъртък – 20 ноември – бел.ред.) е пристигнало писмото в МЗХ, според което е гарантирано производството на необходимия брой ваксини при условие, че ние до средата на месец декември направим авансовото плащане“, обясни Танева. 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
По информация на министъра авансовото плащане за ваксината срещу Син език е заложено в актуализацията на бюджета, която ще се гласува до края на ноември на второ четене от НС. 
 
„Тоест ние, към 1-ви декември, съгласно графика на НС, ще сме в състояние да проведем тази кратка процедура, която е на пряко договаряне, да се заплати аванса и ваксините да бъдат доставени в срок за започване на поголовната ваксинация догодина в края на март – началото на април“, посочи Танева.
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!