Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети българския щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l Agriculture) 2016”, гр. Париж, Франция.
 
Министерството се представя с щанд, наподобяващ българският бит и култура, разположен на площ от 80 кв. метра. Гостите и посетителите на изложението ще могат да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като: млечни продукти – овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал от овче и краве мляко, месни колбаси  със защитени георграфски наименования - филе „Елена“ Говежда Кайзер пастърма, „Кайсерован Врат Тракия“ и луканка „Панагюрска“, локум, мед, розови продукти, вино и др. Страната ни се представя с общо 12 фирми изложителки.
 
В рамките на посещението министър Танева ще се срещне с г-н Жан-Мари Оран – генерален директор на Международната организация по лозата и виното.
 
По време на форума официално ще се подпише  протокол за сътрудничество между МЗХ и Национална служба за земеделски и морски продукти на Френската Република /Франсагример/.