Няма как да си изкривим душата – никой не очакваше 2020 г. да бъде точно такава. Много хора нямат желание дори да си украсят елха за Коледа, но има и такива, които влагат още по-голям ентусиазъм, за да повдигнат празничния дух. Сред тях са група фермери и техните любими машини.

Топ 10 робота за селско стопанство през 2021 г.

Десетки трактори, празнично преобразени от мигащи коледни светлини, дефилираха из селските райони на графство Типърари в Ирландия. Организирането на ежегодния парад им отне месеци, а клипът, споделен в социалните медии, натрупа хиляди гледания и коментари.

Вдъхновени от впечатляващите кадри, техни колеги по други краища на света дори потърсиха съмишленици, за да си спретнат и те такъв парад и да разведрят настроението.

Инициативата обаче носи и благородна кауза. Тя е в подкрепа на Embrace FARM – организация, която помага на семейства, преживели загубата на любим човек при работа във фермата. За съжаление, боравенето с машини не рядко завършва с инцидент за работниците и дори с летален край.

Средствата, събрани от празничното дефиле на тракторите, помагат да се покрият и огромните медицински и други разходи в помощ на парализирано дете, покосено от вирус, съобщава RTE.ie.