Ден на отворените врати организира Добруджанския земеделски институт (ДЗИ) – Генерал Тошево, на 11 юни от 10 ч., информират от института. На участниците в инициативата ще бъдат представени сортовете зърнено-житни култури, отглеждани в опитните полета и производствените участъци на Добруджански земеделски институт.

 

“На земеделските производители и всички заинтересовани ще им бъде предоставена възможност да разгледат на място развитието на семепроизводните посеви на сортове обикновена и твърда пшеница, тритикале и ечемик, създадени в ДЗИ – Генерал Тошево, семена от които ще бъдат предлагани на земеделските производители за есенната сеитбена кампания на 2014 г.”, съобщиха от института.

 

Специалисти от ДЗИ ще дадат информация по конкретни въпроси, свързани с основните предимства и технологията на отглеждане на предлаганите сортове. След обиколката на опитните полета и производствените участъци са предвидени дискусия по проблемите на зърнопроизводството в района и страната, както и делови контакти между потенциални партньори. Програмата включва и посещение на демонстративни опити и презентация на продукти на българо-румънска фирма.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!