Добри практики при провеждане на растителнозащитни мероприятия при костилкови овощни култури“ е темата на информационен семинар с демонстрационна част, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис - Габрово) и Институт по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) - Троян (филиал Дряново) към Селскостопанска академия.

Стопанин: Тази година лозето иска и мотика, но и молитва

Събитието ще се състои на 24 юни (четвъртък) от 10:30 часа в базата на бившата Опитна станция по сливата в град Дряново. На място ще се проведе и демонстрация на правилно изготвяне и прилагане на разтвори за растителнозащитни мероприятия. 

“Участниците ще се запознаят с подходящи препарати за растителна защита при костилковите овощни култури, с оптималните срокове за внасянето им, с основните болести и неприятели при костилковите видове култури и методите за борба с тях, допълват още организаторите.

Овощарите ще могат на място да получат информация и за възможностите за подпомагане по мерките от ПРСР 2014-2020 г. на земеделските стопани, отглеждащи трайни насаждения.

Участието в информационния семинар е безплатно и е без предварителна регистрация. Програма и покана на събитието може да видите тук.