Резитби за формиране, подмладяване и плододаване в костилкови и семкови насаждения ще бъдат демонстрирани в село Цалапица, в рамките на тематичен семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Аграрен университет – Пловдив.

Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година?

Събитието ще се проведе на 7 април, четвъртък, от 10:00 часа в овощната градина на земеделския стопанин Маряна Томбакова в село Цалапица, община Родопи, област Пловдив

"По време на семинара участниците ще се запознаят с основните принципи при резитбата за формиране и плододаване при дюли, череши и сливи. Ще научат повече и за резитбата за подмладяване при костилкови и семкови насаждения", съобщават организаторите.

Във втората част на програмата ще бъдат представени условията за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

За допълнителна информация и въпроси можете да се свържете с Ангел Търпов (експерт-координатор на ТОО - Пловдив на НССЗ), тел. за връзка: 0889 609 199; e-mail: [email protected].

Програма и покана за събитието може да видите тук.