Първата по рода си демонстрация на колесни челни товарачиWEIDEMANN, организирана от официалния представител за България фирма АГРИТОП ЕООД, се проведе в продължение на два дни, при реални условия в животновъдни ферми в северната и южната част на страната.

 

При изключителен интерес от страна на родните фермери по време на демонстрацията WEIDEMANNDemoTour2012 бяха представени различни модели на немският производител, който повече от 40 години е сред лидерите в производството на колесни челни товарачи и отговарящи на всички европейски стандарти и директиви касаещи специализираната селскостопанска техника. Експерт от завода на фирмата производител представи пред присъстващите възможностите и приложенията на машините и различни работни инструменти в ежедневните нужди на всяка ферма.

 

„Машините са специализирани и проектирани да работят в животновъдни ферми и конкретно за нуждите на фермерите – говедовъди, птицевъди, свиневъди, овцевъди“, обясняват от фирма „АГРИТОП“. „Машините са лесни за управление, компактни и маневрени, и пригодени за работа в по-тесни пространства. Предлагаме модели с различни мощности, габарити и товароподемност, които да отговорят на конкретните нужди на нашите клиенти. Машините са многофункционални, благодарение на богатата гама работни инструменти, с които могат да се обслужва цялостно работата във фермата, допълват от официалния вносител и представител за България, фирма АГРИТОП.

 

Демонстрацията стартира с представяне на компактния колесен товарач модел 1240, който е с ширина от около 1 метър. Компактните му размери позволяват да преминава през по-тесни врати и да работи безпроблемно в по-тесни пространства, както в обора, така и в открити пространства във фермата. Дизеловият мотор е с мощност от35 к.с. и в съчетание с ефективната хидравлична система осигурява капацитет за повдигане на товари до 1100 кг при височина от над 2.8 м. Компактният колесен товарач е съвместим с богата гама от над 20 вида работни инструменти с многобройни практически приложения, сред които са кофа, палетни вилици и предпочитаните от фермерите работни вилици тип „крокодилен захват“, които са подходящи за почистване и товарене на сух оборски тор и бали.

 

Пред фермерите бе представен и по-мощният колесен телескопичен колесен товарач модел 3070, който се отличава с по-високо собствено тегло от почти 5000 кг. Четирицилиндровият дизелов агрегат осигурява мощностот75 к.с., и машината е изключително ефективна и с лекота може да поеме интензитета на работа в огромния стопански двор. Моделът е подходящ за загребване и товарене на по-големи количества биомаса и е приложим за работа във ферми или биогаз инсталации.

 

 

Присъстващите имаха възможността да видят отблизо и новият компактен телехендлер на WEIDEMANNмодел 4512, който е носител на награда за иновация от престижния технически панаир Агритехника 2011 г. в Хановер, Германия за повдигащата система VLS– система за вертикално повдигане. При тази система на повдигане позицията на товара се запазва непроменена от най-ниската до най-високата точка, чрез автоматичното действие на едновременно повдигане и разпъване на телескопичното рамо само с едно движение на джойстика за управление. Компактният телехендлер е оборудвана с дизелов двигател който осигурява мощност до 40 к.с., и може да повдига максимален товар от1.5 т и максимална височина до4.3 м. Машината се отличава и със завиден радиус на завиване от 821 см, което я прави изключително маневрена и подходяща за работа в тесни пространства.

 

„Готови сме да предложим ефективни и гъвкави програми за финансиране на всички наши клиенти”, информира присъстващите Николай Стефчов, управител на „АГРИТОП” и продължава: „Благодарение на професионализма и опита на немските ни партньори от WEIDEMANNсъздадохме перфектна организация на обслужване и сервизиране на машините. Всеки заинтересован може да се свърже с нас по всяко време, и да получи необходимата информация и консултация, позволяваща да избере най-подходящата машина за собственото си стопанство.”

 

По време на демонстрацията в с. Самуилово, обл. Сливен, пред своите колеги, домакинът на първата демонстрация г-н Малев сподели: „Вече имаме закупен един колесен товарач WEIDEMANN, модел 2070 CX, с телескопично рамо и мощност 80 к.с. Използваме машината в цялата ферма – за почистване в обора, в двора, за товарене на храна, тор, подреждане на бали и т.н. Сега обаче ми се иска да имаме и новия телехендлер 4512 СС40 – машината е наистина страхотна!".

 

 

Вторият ден от демонстрацията, 26 септември 2012, който също се проведена при реални условия в кравеферма в с. Милковица, обл. Плевен премина отново при перфектна организация, атрактивна презентация и изключително голям интерес то страна на фермери в областта. Тук, колесните товарачи WEIDEMANNзатвърдиха още повече мнението, че всяко земеделско стопанство има нужда от поне една такава машина.

 

Изключително важно предимство на колесните товарачи WEIDEMANNи условие за пълноценна работа с машината е перфектната видимост от кабината на водача на 360° към работните зони, обясниха още специалистите от фирма АГРИТОП. Кабината на водача е оборудвана с комфортна седалка, от която е осигурена пълна видимост към работните зони. Управлението се извършва от функционален джойстик, който при някои модели е интегриран към регулираща се конзола. Това позволява позицията му да се регулира за максимален комфорт на водача на машината. Комфортът на водача може да бъде допълнен и с климатична инсталация, при някои от моделите стандартно оборудвани с ергономична кабина.

 

Високата продуктивност и дългият експлоатационен живот на машината се гарантира и от технологията на прахово боядисване на всички части и детайли на машината, което гарантира плътно антикорозионно покритие на елементите. Задвижването е 4х4, съчетано с уникална система за окачване на осите позволяващо разпределение на баланса на машината при преминаване през неравности. Така максимална мощност и стабилност се запазват дори при екстремни условия на работа.
 

 

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!