С технология за отглеждане на овощни и зеленчукови култури по биологичен начин ще се запознаят на място включилите се в семинар на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Шумен.

Какво ни казахте: Заради разходите сме на червено

Демонстрацията ще се проведе на 30 март, сряда от 10:00 часа до 13:30 часа в ябълковата овощна градина на земеделския стопанин Славка Хинева в село Хан Крум, община Велики Преслав, област Шумен. 

„Участниците ще се запознаят с особеностите на отглеждане на различни овощни и зеленчукови култури по методите за биологично производство, а също така с изискванията и нормативните документи, съгласно действащото европейско и българско законодателство”, уверяват организаторите. 

На място ще се проведе демонстрация за подготовка на площи за отглеждане по биологичен начин в ябълкова овощна градина. Ще бъде обърнато внимание и на изискванията при изпълнението на одобрени проектни предложения на бенефициенти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са:
  • Изисквания и нормативни документи, съгласно действащото европейско и българско законодателство за биологично производство;
  • Овощни и зеленчукови култури и площи, подходящи за отглеждане по биологичен начин;
  • Изпълнение на одобрени проектни предложения на бенефициенти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., ползвали консултантска услуга от ТОО - Шумен.

Програма и покана за събитието може да видите тук.