Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще гостува на Часa на Земята - 2018 на 24 март на свое специално издание, организирано на паркинга на площад „Александър Батенберг“, съобщиха организаторите. 
 
 
Специален акцент на фестивала ще е дегустация-разпознаване на различни видове фермерско сирене, наградите за победителите са фермерски продукти.
 
 
Ще има богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, орехи, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове.
 
Фермерските шатри ще работят от 10 до 18 часа.
Темата на тазгодишното издание на Часa на Земята е „Свържи се с природата“ и Фермерският фестивал чудесно се вписва в нея: има фермери от райони на Натура 2000 от страната. Мнозина от тях са подкрепени от българо-швейцарския проект „За  Балкана и хората“.
 
Връзката храна-природа става още по-ясна, ако се замислим, че от една страна разнообразието и качеството на диетата ни зависи от чистата и богата на видове природа, а от друга - състоянието на дадено природно място се влияе директно от начина на отглеждане и производство на всеки един продукт, посочват организаторите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и WWF България, със съдействието на Столичната община.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните.
 
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 17:30 часа пред Министерството на земеделието, храните и горите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Програма Европа - 2018 на Столична община.