На този етап няма средства в бюджета за подпомагане по de minimis на производителите на плодове и зеленчуци. Това съобщи за Фермер.БГ Николй Колев от Съюза на дунавските овощари след заседанието на Консултативния съвет по овощасртво, който се проведе в МЗХ. 
 
[news]
Министър Танева каза, че на този етап няма средства за de minimis, а ние сме много недоволни, че няма да има такава помощ за нас въпреки, че имахме уверението на Комисията по земеделие да получим такова подпомагане, коментира Колев. 
 
Фермер.БГ припомня, че в началото на април на редовно заседание на Комисията по Земеделие към Народното събрание, в присъствието на зам. министър Васил Грудев и изп. директор на ДФ „Земеделие” Румен Порожанов, заедно с браншовите организации на производителите на плодове беше разгледано искането на бранша за подпомагане на сектор плодове и зеленчуци със сумата от 10 мил.лв. по de minimis. 
 
Тогава единодушно членовете на комисията по земеделие, изпълнителната власт в лицето на МЗХ и ДФЗ приеха и одобриха факта, че секторът наистина има нужда от подкрепа. Тогава обаче не стана ясно каква сума ще отпусне държавата за плодове и зеленчуци, а отговорът на институциите беше: "Ще видим какви пари има". 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!