Веселина Касабова е агроном. В момента работи във фирма за биодинамично отглеждане на лозя. 
 
 
- Как виждате българското селско стопанство след 10 години?
- След 10 години се надявам да има много повече хора, които да се грижат повече за природата, да използват по-малко пестициди и по-голямата част от земеделието да е насочено към биологично отглеждане на продуктите.
 
- Защо избрахте кариерното Ви развитие да бъде именно в сектора?
- Не обичам да стоя в офис. Избрах земеделието на първо място заради приордата, контакта с всички живи организми, които са на полето. Заради това, че всеки ден виждаш как едно растение се развива и в края на всяка година получаваш реколта, която виждаш, че има успех заради всички усилия, които именно ти си положил.
 
- Кое Ви амбицира в работата? 
- Амбицира ме крайният продукт. Накрая, ако си положил достатъчно усилия и си бил прецизен и постоянен, всичко ти се отблагодарява и отплаща с една прекрасна продукция.
 
- Как подбирате хората, с които работите?
- Най-важното е хората, с които работя да имат амбиция и да вярват в това, което правят. Желанието за работа също не остава по-назад. 
 
- Кои са най-ценните уроци, които научихте от практиката?
- Това, че година с година не си прилича. Винаги излиза някоя трудност, нещо ново. Трябва непрекъснато да се надграждаш, да търсиш и получаваш нова информация и да не се ограничаваш в рамките на държавата или мястото, на което си.
 
- Как се прави успешен агробизнес в България?
- Успешен агробизнес у нас се прави трудно, дори много трудно, но не е и невъзможно, стига да имаш ясни цели за това какво трябва да направиш и как да го направиш. Дори и със залитания по пътя, нещата се получават накрая, стига да си принципен и стриктен в това, което искаш да направиш.